Kledingbank Maxima probeert meer kledingstukken binnen te slepen, die de kledingindustrie nu nog vernietigt. Voorzitter Henk Slagter praat binnenkort met MVO Nederland. Die organisatie probeert maatschappelijk ondernemen te promoten.
Uit onderzoek van MVO Nederland blijkt dat jaarlijks 1,23 miljoen onverkochte kledingstukken in ons land in de shredder of oven verdwijnen. Slagter hoopt dat hij samen met de organisatie bedrijven ertoe kan bewegen meer overgebleven kleding aan kledingbanken te doneren. Volgens MVO Nederland vernietigen kledingbedrijven onverkochte kleding, om het imago te beschermen. 'Ik snap dat bedrijven het doen om merken exclusief te houden', zegt Slagter. 'Maar het gros van de kleding is toch niet zo exclusief?' Ook zou het weggeven van overgebleven kleding de markt verstoren. Daar kan Slagter niet bij. 'Het gaat hier om een doelgroep die nooit die kleding zou kopen die vernietigd wordt. Ze moeten van 30 tot 50 euro per week rondkomen.' Kledingbank Máxima krijgt op dit moment vooral kleding van particulieren en sleept restpartijen van winkels binnen. Grote landelijke ketens laten het afweten. Bij de kledingbank mogen mensen met een minimuminkomen kleren uitzoeken. Ze heeft vestigingen in Delfzijl, Groningen, Sappemeer, Veendam en Winschoten.
0 Comments
Leave a Reply. |
DelfzijlNamens de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum tekende Delfzijlster wethouder Meindert Joostens donderdag 21 januari 2016 een huurcontract met Stichting Kledingbank Maxima. Anja Brink en Archieven
May 2023
Categorieën |